Verksamhetsbeskrivning
Wok i Lund. Välkommen till Nova Wok. Wok (efter det kantonesiska ordet och uttalet för "gryta", en form av tunn kupad stekpanna där man snabbt och hett tillreder, wokar t.ex. grönsaker, nudlar eller mindre bitar av kött. Även den maträtt som man tillreder kan kallas wok.
Den kupade stekpannan och tekniken att snabbsteka rätter vars ingredienser skurits i små bitar kom till Kina från Centralasien under Tangdynastin. En vanlig bakgrundsförklaring till tekniken är att den är energisnål då tillagningen går snabbt vilket passar bra för samhällen där brännved är bristvara. Grytan används dock i Kina även för ångkokning och andra mer långsamma matlagningstekniker.
Att kalla snabbstekning och snabbstekta rätter för "wok" är ett icke-kinesiskt språkbruk.Woken är det redskap som används i olika former under olika namn i hela Asien. En bra wok kan gå i arv från generation till generation. Den är ofta rund och formen har två huvudsyften. Dels utnyttjar man värmen från elden effektivt, dels kan råvarorna rotera utan att ramla ur.För mer info så är det bara att komma in så hjälper vi er.