Webinfo logo

Svets i Åsele

SVETSMECANO PAUL ERIKSSON

Besökadress
VÄSTERLED 25,91060,ÅSELE
Verksamhetsbeskrivning

Svets i Åsele.

Välkommen till SVETSMECANO PAUL ERIKSSON som erbjuder svetsning, svetsarbeten, smide, smidesarbeten, svetsningsarbeten, reparationsarbeten, legoarbeten, svets i Åsele med mera. För mer information ring eller besök oss gärna.

Välkommen!

 

Svetsning:
Svetsning är en fogningsteknik. De som yrkesmässigt utför arbetet kallas svetsare. Svetsning innebär att man hettar upp metallstycken och sammanfogar dem genom en sammansmältning. På så sätt uppstår ett svetsförband. Metoden skiljer sig från lödning där arbetsstyckena sammanfogas av ett icke artlikt material (lod), där endast tillsatsmaterialet (lodet) smälts vid lödning.

Den energi som behövs för att smälta metallerna kan komma från en gasflamma, en elektrisk båge, en laser, en elektronstråle, friktion, ultraljud eller från högt tryck, till exempel i en explosion. De många svetstekniker som utvecklats möjliggör svetsning i många miljöer – till och med i rymden eller under vatten. Det vanliga är dock att det material som skall svetsas skall vara fritt från smuts och oxider, samt att svetselektroder skall ha låg fukthalt, om det skall bli en fullgod svetsfog. För att få till stånd en fullgod svetsfog krävs att man har en god så kallad genombränning för att undvika slagginneslutningar.

På grund av stelkrympning i svetsgodset beroende av värmetillförseln (sträckenergi), kommer restspänningar att finnas kvar i och omkring svetsgodset efter avslutad svetsning. Ett sätt att minska restspänningarna är att värmebehandla svetsen efter avslutad svetsning. Restspänningar påverkar seghet, utmattningshållfasthet och korrosionshärdighet (spänningskorrosion). Ett sätt att minska restspänningarna är att dela upp svetsfogen i flera mindre fyllnadssträngar, och på så vis kan smältpoolens diameter minska med följd att stelkrympningen blir mindre.

Vissa svetsare måste uppfylla kvalitetskravet enligt SS-EN ISO 3834/EN 729 som styrs av kvalitetssystemen ISO 9001 och ISO 9002. En svetsare certifieras enligt EN 287.

Den elektriska ljusbågen ger upphov till ultraviolett strålning som kan orsaka svetsblänk om man inte skyddar ögonen med en svetsskärm/svetshjälm. Det är också viktigt att använda skyddskläder för att förhindra brännskador och rodnad på huden av UV-strålningen.

Allmän beskrivning

Smide:
Smide är en process där en metall bearbetas så att plastisk deformation uppstår. Plastisk deformation innebär att man flyttar om i strukturen av atomer och molekyler i metallstycket. Det finns två typer av smide; kallsmide och varmsmide. Idag förekommer kallsmide hos plåtslagaren. Generellt så läggs metallstycket på ett städ och med hjälp av hammarslag förändrar man materialets inre struktur och därmed uppnår materialet den form smeden vill ha.

Vid bearbetning i kallt tillstånd får man en bättre precision på det smidda föremålet. Vid bearbetning vid upphettning krävs det mindre krafter vid formning att arbetsstycket. Smide ger smeden kontroll över hur kornen lägger sig i metallerna (hur bindningarna inuti ligger), så att en god hållbarhet och styvhet uppnås. Smidda produkter har en god förmåga att motstå mekanisk påfrestning. Idag används smide för till exempel bultar, handverktyg och järnväg.

Övrigt
Slogan
Välkommen till Svetsmecano Paul Eriksson i Åsele
Specialitet
Svets i Åsele

Län Västerbottens län

Kommun Åsele

Telefon 0941-101 62

Fax 0941-101 62

Telefon 0941-101 62

Mobil 076-8091922

Fax 0941-101 62

Paul Eriksson 076-8091922

Sebastian Wittmann / Mediaansvarig 070-9369508